AANBRENGEN VAN WAX

 

Over het aanbrengen van de Clear Wax krijgen we vaak vragen. Eigenlijk is het heel gemakkelijk om te doen met een paar kleine tips. De tip van Annie Sloan zelf; gebruik de Clear Wax als een handcrême. Breng niet teveel op want dit trekt niet in en is totaal overbodig, en maakt het resultaat vlekkerig! Je kunt de Clear Wax aanbrengen met een niet pluizende doek, liefst van katoen (denk daarbij aan een oude kussensloop of wit katoen t-shirt) of een speciale waxkwast. Kleine projecten kunnen prima met een doek maar bij een hele grote kast scheelt een waxkwast enorm veel werk! Deze doeken gebruik je naast je waxkwast/doek om de wax te verdelen en het overtollige te verwijderen. Het is belangrijk dat de verf goed droog is. 1. Doe wat wax op een bord, en neem hiervan de wax op je doek of kwast en verdeel dit goed zonder dat er een klodder op zit. 2. Verdeel de wax over een gedeelte van je werk, max. ongeveer 40 x 30 cm.

Werken in kleine stukjes werkt beter, sneller en het resulaat is aanzienlijk mooier!

3. Verdeel direct met een schone doek de wax over het behandelde oppervlak. Niet boenen, alleen glad uitverdelen zodat het teveel aan wax verwijderd wordt.

 

Voel je je toch wat onzeker om te starten, kom gewoon even naar de winkel waar we het op een meubel voor je demonstreren!